Çarşamba, Ağustos 13, 2008

CAYLAR TAVSAN KANI NASIL OLUYOR

Alıntıdır : bilgi_kultur at yahoogroups.com

*Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan
fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika.
*
* İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı... Çay ne
denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir.
Stephan Reimertz, kitabında dördüncü unsur olarak havayı da ekliyor. (
Karadenizli Özelikle Giresun'un Kümbet beldesinde yaşayan hemşehrilerim bu
konuda çok şanslı )

* Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir. Demlik;
toprak, porselen ya da cam olabilir. Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız
bunun içinin porselen olmasına özen gösterin.

* Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun. Kavanozda saklayın ancak uzun
süre bekletmeden taze iken tüketin.


* Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin. Aksine mineraller açısından zengin
bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz. 10 saniye gibi kısa bir zamanda
kaynayan su ile çayınızı demleyin.


* Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin.


* Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki,
çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez.


* Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar.


* Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan
fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder